петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

ОВИЕ ИМИЊА СЕ ХИТ ВО МАКЕДОНИЈА – дури 213 родители само лани го одбрале ова име за нивните деца, особено две женски го делат првото место!

ОВИЕ ИМИЊА СЕ ХИТ ВО МАКЕДОНИЈА – дури 213 родители само лани го одбрале ова име за нивните деца, особено две женски го делат првото место!

Според виталната статистика на Државниот завод за статистика, минатата година се родиле 18.648 живородени бебиња, од кои 9.531 машки и 9.117 женски.

Како најчести 20 имиња пак, десет машки и десет женски, со убедливо водство е Лука – 213 родители си го крстиле детето со тоа име, а Јана и Софија пак го делат првото место како најчести женски имиња.

Топ пет најпопуларни имиња за момчиња се Лука, Дамјан, Михаил, Марко и Јован. Додека за девојчиња најпопуларни се имињата Јана, Софија, Ана, Мила и Хана.

Коронавирус