понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 36
home Вести

Овие денови се неработни за претстојните празници

За православните верници и сите кои слават Божиќ според Јулијанскиот календар, неработен ден ќе биде и шести јануари во сабота кога се празнува Бадник.
Овие денови се неработни за претстојните празници

Според законските одредби, граѓаните на почетокот на јануари ќе имаат неколку неработни денови.

За време на новогодишните и божиќните празници ќе одморат на први јануари овој понеделник, односно на ден по новогодишната прослава.

Неработен ден е и следниот понеделник, на осми јануари за време на вториот ден на Божиќ.

За православните верници и сите кои слават Божиќ според Јулијанскиот календар, неработен ден ќе биде и шести јануари во сабота кога се празнува Бадник.

Бидејќи недела на Божиќ е секако неработен ден, граѓаните ќе може следниот ден, како што веќе кажавме да го искористат слободниот ден.

Најнови вести

Коронавирус