четврток, 6. октомври 2022. Вести денес: 198
home Вести

Овие денови се неработни во јануари, следуваат уште два продолжени викенди

Овие денови се неработни во јануари, следуваат уште два продолжени викенди

Во првиот месец од новата 2018 година следуваат уште два продолжени викенди.

Листа со неработни денови за јануари 2018 година 

За сите граѓани на РМ

• 1 јануари (понеделник), Нова година
• 7 јануари (недела), Божиќ, првиот ден на Божиќ според православниот календар, односно 08 јануари (понеделник) е неработен ден

За граѓаните од православна вероисповед

• 6 јануари (сабота), Бадник, ден пред Божиќ
• 19 јануари (петок), Богојавление (Водици)

За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

• 27 јануари (сабота), Свети Сава

Коронавирус