недела, 31. мај 2020. Вести денес: 24
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Оваа сабота е неработен ден за припадниците на влашката заедница

Оваа сабота е неработен ден за припадниците на влашката заедница

Во сабота, на 23-ти мај е Национален ден на Власите и е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во земјава согласно Законот за празниците, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Оттаму на граѓаните припадници на влашката заедница им го честитаат Националниот ден на Власите.

Коронавирус