понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 142
home Вести

Ова се пратениците кои гласаа за двојазична Македонија

Ова се пратениците кои гласаа за двојазична Македонија

На подол и неуставен начин денеска во Собранието на Република  Македонија беше изгласан Законот за јазиците, со кој и официјално Република Македонија стана двојазична држава, пиишува Република.

Во најголемото предавство во повоената историја на Македонија учествуваа овие пратеници на СДСМ и на коалициските партнери од македонскиот блок, пишува Република.

Томислав Тунтев

Агим Муртезанов
Александар Кирацовски
Анета Симеска-Димоска
Бетиане Китев
Бети Рабаџиевска Наумовска
Благојче Трпевски
Далибор Богдановски
Диме Велковски
Жаклина Лазаревска
Јагода Шахпаска
Јован Митрески
Катерина Кузмановска
Кети Смилеска
Костадин Ацевски
Костадин Костадинов
Лидија Тасевска
Мери Лазарова
Милева Ѓоргиева
Мира Стојчевска
Мухамед Зеќири
Панче Иванов
Петар Атанасов
Ристе Ташев
Сашко Атанасов
Сашко Костов
Славица Шуманска Митева
Тања Ковачев
Татијана Лалчевска
Татјана Прентовиќ
Томислав Тунтев
Фросина Ташевска-Ременски
Хари Локвенец

 

Алија Камбероски (ПЕИ)
Горан Милевски (ЛДП)
Горан Мисовски (НСДП)
Ѓулумсер Касапи (Коалиција со граѓаните)
Енес Ибрахим (ПДТ)
Ивана Туфегџиќ (Коалиција со граѓаните)
Илија Николовски (ПОПГ)
Ирена Стефоска (Коалиција со граѓаните)
Јулиана Николова (ЛДП)
Лилјана Поповска (ДОМ)
Маја Морачанин (ДОМ)
Мирослав Јовановиќ (Српска странка во Македонија)
Никица Корубин  (ЛДП)
Павле Богоевски (Коалиција со граѓаните)
Соња Мираковска (НСДП)
Самка Ибраимоски (ПЦЕР)
Ферид Мухиќ (Коалиција со граѓаните)

Најнови вести