четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Ова се најчестите симптоми на заболените од коронавирус во Македонија

Ова се најчестите симптоми на заболените од коронавирус во Македонија

Во Македонија, според последните официјални податоци, регистрирани се вкупно 1.300 лица кои се позитивни на коронавирус.

Во однос на симптомите кои се пријавени кај заболените лица, најчесто се регистрирани температура (64,7%), кашлица (53,1%), малаксаност (34,1%), треска (19,2%), главоболка (16,9%), болка во грло (16,2%) и отежнато дишење (14,1%).

Кај 449 или 34,5% од дијагностицираните лица не се регистрирани симптоми на заболувањето.

ЕУРО 2020

Македонија