петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 0
home Вести

Ова е важно за Македонците кои што живеат во Германија: Секој кој ќе ги прекрши овие правила ќе се соочи со казна до 25.000 евра

Ова е важно за Македонците кои што живеат во Германија: Секој кој ќе ги прекрши овие правила ќе се соочи со казна до 25.000 евра

Германија после големиот број на заразени лиц со новиот корнавирус ги заострува мерките, така што на пример во Баер Минхен доколку не ги почитувате препораките од надлежните можете да се соочите со парична казна и до 25.000 евра…

Во продолжение ви ја пренесуваме веста која се споделува на социјалната мрежа на Фејсбук:

Новите мерки за заштита од коронавирусот во Баерн:

СЕКОЈ КОЈ ЌЕ ГИ ПРЕКРШИ ОВИЕ ПРАВИЛА МОЖИ ДА ОЧЕКУВА КАЗНА ДО 25 000 ЕВРА.

Од Сабота, 21.03, нема да работи следното:

Сите ресторани и градини ќе бидат целосно затворени.

Градежни и градинарски маркети

Фризерски салони

Забранети се посети во болници (исклучок: смрт, сопрузи за време на породување на сопругата и грижа за деца).

Напуштањето на домот е дозволено само во следните случаеви:

Пат до и назад од работното место

Можи да се оди до маркет, но само сами.

Посета на доктор само во хитни случаеви

Можи во аптека

Филијалите на Дојче Пост

Да се става гориво на бензиски пумпи

Да се вадат пари од банки

Помош за сиромашните

Прошетки сами или со брачниот партнер со кој живеете односно сте во врска.

Посети на деца кои живеат одделно од родителот/родителите

И грижа за животни.

Ова важи за наредните 14 дена.

Превземено од Фејсбукмакедонци, германија
казна

Коронавирус