недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 37
home Вести

Отец Пимен до грчките свештеници: Ќе стоите ли вака и пред рајот како што стоите на плоштадот во Атина?

Ќе стоите ли и на портите на Рајот ако Господ Бод одлучи да нè прими во Царството Небесно, како денес што стоите на Синтагма и не нè сакате во ЕУ?
Отец Пимен до грчките свештеници: Ќе стоите ли вака и пред рајот како што стоите на плоштадот во Атина?

Отец Пимен се огласи на Фејсбук во врска со антимакедонските демонстрации во Грција кои се оддржуваат денеска во Атина.

„И сега браќа архиереи од ГПЦ да ве прашам на денешен:

Ќе стоите ли и на портите на Рајот ако Господ Бод одлучи да нè прими во Царството Небесно, како денес што стоите на Синтагма и не нè сакате во ЕУ?

Ќе роптате ли против таткото како што во денешното евангелие негодуваше другиот брат на враќањето на својот блуден брат?

Сте читале дека ни желбата, ни одлуката е ни ваша, ни наша дури и за паѓањето на едно влакно од нашата глава.

Ајде иде Прочка, па белким и ум и покајание топтан!“ – напиша тој на Фејсбук.

Најнови вести

Коронавирус