среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 17
home Вести

Осумдесет локации во Македонија ќе потонат во мрак за „Часот на планетата Земја“

Осумдесет локации во Македонија ќе потонат во мрак за „Часот на планетата Земја“

По повод најголемата светска еколошка акција „Часот на планетата Земја“ денеска во Скопје ќе бидат презентирани 80 локации кои оваа година ќе потонат во мрак и ќе ги исклучат светилките во период од еден час низ целата Република.

На прес-конференцијата по овој повод ќе се обратат преставници од канцеларијата на „Часот на планетата Земја“ во Македонија, преставник од Црвен крст на Република Македонија и претставник од ЕВН Македонија.