четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 170
home Вести

Општина Чаир со сочувство по големата трагедија

Општина Чаир со сочувство по големата трагедија

Општина Чаир се огласи по страшната несреќа денеска кога земја затрупа работници, при што за жал двајца загинаа на лице место, еден е повреден.

Општина Чаир изразува искрено сочувство до семејството на настраданите во денешната несреќа која се случи наспроти Основното Училиште “Пенко“. На местото на настанот, веднаш излезе Инспекторатот на Општина Чаир за да ја потврдат фактичката состојба и за да констатираат дали се испочитувани сите предвидени законски норми за овој вид на работи од страна на изведувачот.

Според изготвениот записник од страна на инспекторите на терен, започнатите работи за вклучување во подземната инфраструктура немале дозвола за нивно спроведување и истите се започнати во текот на денешниот неработен ден – Сабота.

Коронавирус