четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 7
home Вести

Опаѓа водостојот на реките

Опаѓа водостојот на реките

Водостојот на реките Сатеска, Црн Дрим и Брегалница бележи намалување, информираат од УХМР.

На хидролошките станици високи водостои се уште се бележат на реките Вардар кај Јегуновце, Демир Капија, Велес и Скопје, Треска кај Македонски Брод и Пчиња кај Катлановска Бања.

Врнежите и топењето на снегот придонесоа особени покачувања на водостоите во сливовите на реките Вардар (горен тек), Треска, Кичевска,  Сатеска.

Коронавирус