понеделник, 1. август 2022. Вести денес: 127
home Вести

Онур, Полат и Ајшеѓул се родија во Македонија

Онур, Полат и Ајшеѓул се родија во Македонија

Александар, Александра, Јован, Јована, Миахил, Маихаела, Максим се меѓу најчестите имиња на новородените деца во 2017 година.

Според Управата за водење матични книги, чести се и имиња Филип, Филипа, Калин и Калина.

Инспирирани од турските серии, популарни биле и Севги, Онур, Елф, Полат, Ајшеѓул,.. Во Македонија годинава се родиле деца кои ги носат имињата на ликовите од турските серии.

Статистичките податоци покажуваат дека во третиот квартал годинава во Македонија се родени 5.866 деца. Лани бројот бил околу 33.000.

Коронавирус