среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 20
home Вести

Онлајн наставата не е достапно за сите ученици

Онлајн наставата не е достапно за сите ученици

Двете сестри, Блерта и Блерина, едната во четврто одделение, а другата во шесто одделение, речиси не посетувале ниеден ден настава преку Интернет. Тешката финансиска состојба ги останви овие две сестри без образование. Додека другарите им следат онлајн настава, двете сестри импровизираат настава меѓусебно и си помагаат една на друга, и го чекаат материјалот ветен од Министерството за образование, пренесва АЛСАТ.

„Дали следевте настава? Не! Тогаш, кога не следевте, дали ви донесоа училишен материјал дома, за да ви покажат што треба да научите? -Не. Од каде дознавате кои лекции треба да ги научите? Од другарките.

Целиот текст може да го прочитате на АЛСАТ.

Коронавирус