сабота, 22. јануари 2022. Вести денес: 36
home Вести

ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Ѓорче Петров во посета на Манастирот Рожденство на Пресевета Богородица во Долно Кучково

ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Ѓорче Петров во посета на Манастирот Рожденство на Пресевета Богородица во Долно Кучково

Како ОК Ѓорче Петров бевме во посета на Манастирот Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) во Долно Кучково, Општина Ѓорче Петров, место кое плени со неговата духовна и природна убавина. Од самата црква истекува света вода која што помогнала на многу граѓани кои дошле тука да побараат помош.
Во моментов се врши реконструкција на црквата. Во таа насока ги повикуваме сите добронамерни граѓани кои сакаат да дадат допринос во изградбата да донираат средства и да се обратат кај:
-Стојановски Марјан тел.бр. 071238962  Пишува во Фејбук статусот на комитетот.

Коронавирус