понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 151
home Вести

Огромно незадоволство на социјалните мрежи од изјавата на Заев за Законот за јазици

Огромно незадоволство на социјалните мрежи од изјавата на Заев за Законот за јазици

Изјавата на премиерот Зоран Заев дадена по донесувањето на Законот за употребата на јазиците во Собранието, предизвика бурни реакции на социјалните мрежи.

Граѓаните со разни коментари го искажуваат огромното незадоволство од донесувањето на овој закон.

-Која држава ја спомнуваш кога ќе ни го продадеш и името. Не ти е срам да ја споменуваш.

-Срам да ти е, милион Македонци ги погази и ги остави во траор, на ваков начин не се носат закони, ниту се применуваат.

-Вчера ти и твојата партија го изгубивте македонскиот народ. Парите што ги зедовте од западот ќе ви бидат малку. За тебе ова е демократија? Ова е голем срам и демонократија. Само за информација да знаеш дека човечката слава брзо згаснува, се само дел од коментарите на корисниците на социјалните мрежи кои го искажуваат своето незадоволство од донесувањето на неуставниот закон за јазици.