понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 161
home Вести

Официјално: Автопатот и скопскиот аеродром од вчера со нови имиња

Аеродромот што до вчера го носеше името на „Александар Велики“ сега ќе се вика „Меѓународен аеродром – Скопје“, додека автопатот што го носеше името на истиот историски лик од антиката сега ќе го носи името „Пријателство“.
Официјално: Автопатот и скопскиот аеродром од вчера со нови имиња

Скопскиот аеродром и автопатот од Табановце до граничниот премин Богородица од вчера официјално имаат нови имиња.

Владината одлука за преименување стана официјална откако излезе во Службен весник.

Аеродромот што го носеше името на „Александар Велики“ сега ќе се вика „Меѓународен аеродром – Скопје“, додека автопатот што го носеше името на истиот историски лик од антиката сега ќе го носи името „Пријателство“.

Најнови вести

Коронавирус