четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 119
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Одлуката на Советот на ЈО е доказ дека писмото на Јанева е ништовно

Одлуката на Советот на ЈО е доказ дека писмото на Јанева е ништовно

Советот на јавни обвинители на денешната седница донесе одлука да биде ставено вон сила делот од решението за разрешување на СЈО Катица Јанева со кое е определено дека и мирува функцијата како јавен обвинител во ОЈО Гевгелија.

-Оваа одлука на Советот на ЈО е доказ дека член 60 од Законот за ЈО важи и за Катица Јанева, дека нејзиното писмото и да не е фалсификат е ништовно и дека ЈО Јовевески пропуштил да го спроведе член 60 од Законот за ЈО на РМ, коментира пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски.

Коронавирус