петок, 29. јули 2022. Вести денес: 9
home Вести

„Одговор“ од маестро Трпчески од Њујорк на шарените прозивки за Штип (ВИДЕО)

„Одговор“ од маестро Трпчески од Њујорк на шарените прозивки за Штип (ВИДЕО)

Со посредство на Фејсбук-профилот на Горазд Росоклија, професор на универзитетот „Колумбија“ во Њујорк и член на МАНУ надвор од работниот состав, стигна „одговорот“ од пијанистот Симон Трпчески за прозивките од активисти на власта за прекинатиот концерт во Штип пред три недели поради немање греење во салата.

Музичкиот амбасадор на Македонија од светски калибар од Македонскиот културен центар во Њујорк, каде што ја увеличи изложбата на скулпторот Славчо Спировски, пред два дена го (по)кажа следното:

Коронавирус