сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 30
home Вести

Одбележување на Меѓународната недела на глуви лица

Одбележување на Меѓународната недела на глуви лица

Младинското здружение на глуви и наглуви „Млад знак” и Националниот сојуз на глуви и наглуви лица на Република Македонија организираат настан на тема „Со знаковен јазик, сите се вклучени“, а по повод Меѓународната недела на глуви лица.

Целта на настанот, на кој може да се добијат информации за активности на здруженијата и запознавање со знаковниот јазик, е да се подигне свеста за важноста на македонскиот јазик и неговата употреба во сите аспекти на општественото живеење.

Одбележувањето ќе се одржи во Градски Парк – Школка.

Коронавирус