четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 200
home Вести

Од обработени 94,80% избирачки места: Излезноста 10,36%, Новаци со највисока од 24,36 проценти до 11 часот

Од обработени 94,80% избирачки места: Излезноста 10,36%, Новаци со највисока од 24,36 проценти до 11 часот
МИА

179.188 граѓани го оствариле своето гласачко право до 11 часот на локалните избори кои се одржуваат денеска.

Овие податоци се објавени од Државната изборна комисија, а се однесуваат до 11 часот на обработени податоци од 94,80 проценти од избирачките места.

Според податоците од ДИК, највисока излезност е забележана во Општина Новаци каде до 11 часот своето право на глас го оствариле Новаци 24,36% од избирачите.

Висока излезност има и во Крива Паланка, Градско, Вевчани, Пехчево, Демир Капија, Демир Хисар, Ранковце, Чашка…

Коронавирус