недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 0
home Вести

Од недела задолжително носење на зимска опрема во возилата

Од недела задолжително носење на зимска опрема во возилата

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата информира дека од 15 ноември започнува задолжително носење на зимска опрема и соодветна зимска проверка на возилото.

Под редовна зимска проверка на возилото се подразбира проверка на антифризот, проверка на маслото во моторот, проверка на течноста за бришачите на ветробранското стакло, проверка на акумулаторот, притисокт на пневматиците, обезбедување на течност или спреј за одмрзнување на стакло, брави, итн, соопштуваат од РСБСП.

-Сите овие проверки и подготовки се важни, но најважно од сѐ е носењето на соодветна зимска опрема. Носењето на зимската опрема е задолжително и се однесува на периодот од 15 ноември до 15 март наредната година, апелираат од советот.

Коронавирус