петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 138
home Вести

Од 22 до 23 часот ќе можат да се изнесат домашните миленици

Од 22 до 23 часот ќе можат да се изнесат домашните миленици

Граѓаните што имаат домашни миленичиња ќе може да ги изнесат надвор од 22:00 до 23:00 часот.

-За време на забраната и посебниот режим на движење на граѓаните на територијата целата држава, сите граѓани кои живеат во станбени објекти за колективно домување и што имаат домашни миленичиња (кучиња), може да ги изнесуваат надвор од своите домови во вечерните часови во времетраењe од еден час, почнувaјќи од 22:00 до 23:00 часот, најмногу до 100 метри од објектот каде живеат, информира МВР.

Коронавирус