недела, 22. мај 2022. Вести денес: 77
home Вести

НСО со поддршка за штрајкот на СОНК

НСО со поддршка за штрајкот на СОНК

Независниот синдикат на одбраната (НСО)  при Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, го поддржува најавениот штрајк на просветните работници затоа што сметаме дека се заснова на реални барања за зголемување на платата која е најмала во регион и недостојна за работата која просветните работници ја обавуваат.

-Штрајкот е исто така начин за обединување на работниците, кои само обединети можат да ги постигнат своите цели. За таа цел ги повикуваме просветните работници да останат обединети, бидејќи солидарноста е клучна во полето на делувањето на работничките права, велат од НСО.

Коронавирус