сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

НСДП го избра новото раководство

НСДП го избра новото раководство

Вчера во Струга, се одржа Првата конститутивна сецница на Централниот одбор на НСДП на која беше избрано новото раководство на НСДП и го усвои Деловникот за работа.

М-р Мики Милковски од Ранковце беше избран генерален секретар на партијата.

Исто така беа избрани четири потпретседатели Соња Мираковска од Скопје, Зоран Маневски од Куманово, Јулијана Цековска од Прилеп и Драги Крстев од Битола.

На Централниот одбор беа избрани и организационен секретар др. Венцо Буинов од Виница и секретар за меѓународна соработка, Марјан Дамјановски од Скопје.

Беше избран и Извршен одбор на НСДП со 23 члена од кои 8 по функција и 15 члена од сите изборни региони и други организациони форми на НСДП.

Коронавирус