сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 123
home Вести

Новинарите избркани од Државниот просветен инспекторат на седницата за Илиевски

Новинарите избркани од Државниот просветен инспекторат на седницата за Илиевски

Половина час по почнувањето на седницата на дисциплинската комисија во Државниот просветен инспекторат, на која се расправа за постапката на инспекторот Ѓорѓи Илиевски, обезбедувањето ги избрка новинарите од ходникот.

Обезбедувањето од МВР на новинарите што седеа во ходникот и чекаа да заврши седницата, откако претходно не беа пуштени, им рече да се тргнат зошто така им било кажано.

Претседателката на дисциплинската Комисија, Валерија Атанасова на новинарите им рече дека не е дозволено да седат на седницата.

Седницата е закажана откако инспекторот Илиевски објави дека незаконски биле унапредени јавни функционери на Државниот универзитет во Тетово.

Коронавирус