сабота, 12. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Нови термини за шетање на домашните миленичиња

Нови термини за шетање на домашните миленичиња

Согласно новото време за ограничено движење Владата донесе измени во однос на отстапките за граѓаните што имаат куче како домашно милениче, според што од понеделник до петок може да ги изнесуваат надвор од своите домови во временскиот период пред започнување на забраната и посебниот режим на движење, односно до 19 часот.

Во сабота домашните миленичиња може да се изнесуваат во времетраење од 30 минути, во вечерните часови, односно од 20 часот до 20:30 часот, а во недела наутро од 8 до 8:30 часот, попладне од 15 до 15:30 часот и во вечерните часови од 20 до 20:30 часот.

Притоа, како и до сега, ова е дозволено граѓаните да го прават најмногу до 100 метри од објектот во кој живеат и да го задржат минимум потребното растојание од останатите лица и да не се групираат.

ЕУРО 2020

Македонија