сабота, 24. јули 2021. Вести денес: 100
home Вести

Нови правила за кафулињата и рестораните во Македонија

Нови правила за кафулињата и рестораните во Македонија

Веќе нема да има ограничувања за угостителските објекти.

На 76- та седница, Владата донесе одлука со која се укина одредбата од протоколот за работа на кафулиња и ресторани на една маса да седат двајца, или четворица само ако се во роднинска врска.

„Владата денеска донесе и измени и дополнувања на протоколите за работа на кафулињата и на угостителските објекти за исхрана со кои се укинуваат ограничувањата за седење на две лица на една маса, како и ограничувањето со кое се определуваше дека на една маса можат да седат четворица само ако се од исто семејство“, информираат од Владата.

На седницата беше заклучено Комисијата за заразни болести да го разгледа прашањето за давање дозвола за транзит со приватно возило низ територијата на Северна Македонија за државјани на Србија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина, кое не беше опфатено со мерките за државјаните на овие земји.

Коронавирус