петок, 20. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Новата Влада се уште не знае да се снајде, реагираше и ЗНМ – бараат почитување на Ковид протоколите, а не нивно грубо кршење!

Новата Влада се уште не знае да се снајде, реагираше и ЗНМ – бараат почитување на Ковид протоколите, а не нивно грубо кршење!

По добиени поплаки од страна на членови на секцијата на сниматели при ЗНМ, апелираме дека Владата на РСМ треба да ги почитува здравствените протоколи за медиумско покривање на настани во затворен простор.

Имено, на фотографиите од денешниот настан може да се забележи дека снимателите немаат безбедни услови за работа поради несоодветниот простор во кој нема речиси никаква дистанца помеѓу медиумските работници, а со тоа директно се изложени на здравствен ризик по нивното здравје.

ЗНМ бара од Владата кога има ваков тип на настани за медиумите во иднина да се обезбедат соодветни услови за нивна работа и строго да ги почитуваат здравствените протоколи предвидени за јавни настани.

Најнови вести

Коронавирус