вторник, 11. август 2020. Вести денес: 139
home Вести

Новата интернет страница на Пендаровски е тројазична и со новото име (ФОТО)

Новата интернет страница на Пендаровски е тројазична и со новото име (ФОТО)

Официјалната интернет страница на новиот претседател Стево Пендаровски ќе биде тројазична и со новото име. Таа ќе биде на македонски, албански и англиски јазик, а на неа веќе стои и новото име- Северна Македонија.

Со претходниот претседател, Ѓорге Иванов до крај беше со Република Македонија, а тој одбиваше да потпишува укази и закони бидејќи биле со новото име.

Коронавирус