недела, 4. декември 2022. Вести денес: 80
home Вести

Новаковски: Судиите не се поставени на вистинските места

Во емисија „Клик плус“ тој порача дека реформите, а со тоа и соодветната распределба, треба да ја прави Судскиот совет.
Новаковски: Судиите не се поставени на вистинските места

Судиите не се соодветно распоредени во судскиот систем, оценува правниот аналитичар и поранешен претседател на ДИК од редовите на СДСМ, Александар Новаковски.

Во емисија „Клик плус“ тој порача дека реформите, а со тоа и соодветната распределба, треба да ја прави Судскиот совет.

– Судиите кои во моментов се во судскиот систем не се поставени на вистинските места, а Судскиот совет треба да ги започне реформите и да го регулира овој проблем. Советот ако не успее да прибави сертификат не треба ни да биде во советот. Проблемот со сертификатите се гледа и меѓу пратениците. Има такви без безбедносен сертификат а добиваат на дневно ниво еден куп доверливи информации, нагласи Новаковски.

 

Најнови вести

Коронавирус