понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 148
home Вести

Нова терапија за лицата со спинална мускулна атрофија

Нова терапија за лицата со спинална мускулна атрофија

Здружението на лица со Спинална Мускулна Атрофија денеска ќе одржи прес-конференција на која ќе биде соопштено за набавка на нова терапија и обезбедување на комплетна здравствената нега на возрасните пациенти.

На прес-конференцијата ќе присуствуваат и минстерот за здравство Венко Филипче, директорот на Клиниката за неврологија д-р Иван Барбов, како и претставник на Комисијата за ретки болести и претседателот на македонско-невролошко здружение д-р Драгана Петровска – Цветковска.

На министерот за здравство ќе му биде доделена благодарница за поддршка во остварувањето на целите на Здружението СТОП СМА.

Коронавирус