недела, 11. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Нова кована пара на НБРМ за колекционерски цели

Нова кована пара на НБРМ за колекционерски цели

Народната банка на Република Македонија ја пушти во оптек кованата пара за колекционерски цели „Бик“ од серијата „Хороскопски знаци“.

Кованата пара е изработена од сребро Ag 925, со тежина на среброто од 23,30 грама, чистота од 19,43 грама, во квадратна форма со димензии 37 на  37 милиметри, полирани со позлата и вметнато кобалтно стакленце со димензии 18,4 на 6,1 милиметар.

Цената на кованaтa парa „Бик“ изнесува 2.800 денари.

Најнови вести