понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 165
home Вести

Нова давачка: Во А0 зона паркирање ќе чини 100 денари за првиот час

Нова давачка: Во А0 зона паркирање ќе чини 100 денари за првиот час

Сто денари за првиот час, а секој нареден по 50 денари ќе чини паркирање во зона А0. Ова се вели во Одлуката за дополнување на Ценовникот на „Градски паркинг“, која денеска се најде пред градските советници на предлог на градоначалникот Петре Шилегов.

Со оглед на фактот дека ЈП “Градски паркинг“ до сега немаше А0 зона, а во А- зоните воопшто е дозволено паркирање од најмногу два часа, неофицијално се дознава дека вакво зонско паркирање ќе се воведе на Кале и на Средно Водно, што би значело воедно и укинување на забраната за движење со автомобили на Водно преку викенд.

Најнови вести

Коронавирус