среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 16
home Вести

Носители на партиски функции почнаа да го ставаат во мирување своето членство во СДСМ

Носители на партиски функции почнаа да го ставаат во мирување своето членство во СДСМ

Поранешниот претседател и основач на СДСМ, Бранко Црвенковски јавно соопшти дека го замрзнува своето членство во партијата додека челниците на истата не се оградат од ставовивте на Зоран Заев.

Неговиот чекор почнаа да го следат и други партиски членови кои имаат и функции во партијата низ градовите.

Еден од овие примери е Елена Митрејческа од СДСМ Кичево.

Таа е член на Извршен одбор на ОО СДСМ КИЧЕВО, но еве што има да каже по последните случувања:

Коронавирус