недела, 28. мај 2023. Вести денес: 68
home Вести

Нора Шаќири за ТВ 24: Според гласините, моето разрешување е заради кандидатурата на брат ми

Нора Шаќири за ТВ 24: Според гласините, моето разрешување е заради кандидатурата на брат ми

Нора Шаќири, екс-директорката на театар Комедија, во емисијата 24 анализа објасни дека била разрешена по анонимна пријава за мобинг и дека е извршена инспекција која донела записник во кој не можеле да дадат инспекциска мерка

-Анонимниот точно ја раскажал целата приказна. Точно е дека водев три дисциплински постапки согласно законот. Спорната постапка е дека човекот кој беше казнет беше три дена отсутен од работа, немаше денови за користеше и беше на одмор. Требаше да му дадам отказ, но комисијата реши да биде казнет со 30% од платата на шест месеци. Едната постапка е се уште во тек зошто човекот се жалеше и управниот одбор ќе донесе некаква одлука. Ниту јас и брат ми Бени сме членови на таа партија. Од партијата нема да кажат дали е реваншизам. Од она што го слушам во јавноста, е дека да и јас сум им благодарна што ми ја испорачаа фактурата заради кандидатурата на Бени која е скапо платена, рече Шаќири.