четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 132
home Вести

Низ светот веќе не знаат како да нè наречат: Поранешна југословенска република Северна Македонија (ФОТО)

Низ светот веќе не знаат како да нè наречат: Поранешна југословенска република Северна Македонија (ФОТО)

По промената на нашето уставно име, светот веќе не знае како да ја претстави нашата земја.

Цели земји, институции, светски организации, се принудени да направат измени и онаму каде сме биле поппишани како Република Македонија, но и онаму каде до сега сме биле ФИРОМ.

Па така, како и што се очекуваше настана хаос.

Во моментов, тука сме претставени како Поранешна југословенска република Северна Македонија.

Северната Македонија која си ја договорија Заев и Ципрас, со сигурност не беше дел од Југославија.

 

Коронавирус