сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 14
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Низ кои македонски градови се шири коронавирусот до денес?

Низ кои македонски градови се шири коронавирусот до денес?

Во изминатите 24 часа се регистрирани 46 нови случаи, позитивни на коронавирусот.

По градови: Скопје –12, Куманово – 13, Прилеп – 8, Тетово -1, Струга – 2 , Велес – 8, Кочани – 1, Пробиштип – 1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 663 лица.

Според местото на живеење, досега случаи на Ковид -19 се регистрирани во:

Скопје – 273,

Куманово – 143,

Дебар – 49,

Штип-20,

Прилеп –46,

Тетово – 30,

Струга – 30,

Велес – 18,

Битола –8,

Охрид –3,

Кавадарци – 3,

Гостивар –4,

Гевглелија – 4,

Струмица – 2,

Крива Паланка-3,

Радовиш – 4,

Крушево – 3,

Кочани – 19,

Пробиштип – 1.

Коронавирус