сабота, 10. декември 2022. Вести денес: 19
Во живо

Заедно градиме модерни општини, предложи идеја и биди дел од промените што носат иднина

АКТУЕЛНО

Дејан Георгиевски испиша нова спортска историја

home Вести

Нивото на реките се намалува

Нивото на реките се намалува

Водостоите на речиси сите реки во земјава се пониски од просекот за јуни и бележат дополнително благо намалување во споредба со вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Исклучок е реката Црн Дрим на мерното место кај Ложани каде нивото е двојно повисоко од вчера и е над просекот за овој месец, како и Струмица кај Сушево и Бабуна кај Богомила каде водостојот е малку повисок од просечниот.

Нивоата на природните езера се исти како вчера со тоа што единствено Дојранското Езеро има повисок водостој од повеќегодишниот просек за овој месец и тоа за 2,65 метри, додека кај Охридското е понизок за 13 сантиметри, а кај Преспанското за 1,72 метра.

Најнови вести

Qatar 2022