понеделник, 5. декември 2022. Вести денес: 46
home Вести

Нивото на Пчиња двојно зголемено

Нивото на Пчиња двојно зголемено

Нивото на Охридско Езеро е пет сантиметри над дозволениот максимален водостој, додека на Дојранското десет сантиметри над договорениот максимален водостој.

Според денешните хидролошки мерења на УХМР, нивоата на реките се во рамки на просекот за јуни, со исклучок на Пчиња кај Катлановска Бања која покажува двојно зголемување.

Коронавирус