среда, 22. март 2023. Вести денес: 193
home Вести

Нивото на Охридското Езеро 20 сантиметри над дозволениот максимален водостој

Нивото на Охридското Езеро 20 сантиметри над дозволениот максимален водостој

Нивото на Охридското Езеро е 20 сантиметри над дозволениот максимален водостој, а на Дојранското Езеро е 11 сантиметри над договорениот водостој, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Над просекот за мај се водостоите на Вардар кај Зајчев Рид, Велес и Демир Капија, Пчиња кај Катлановска Бања и Црн Дрим кај Ложани, а под просекот се водостоите на Треска кај Македонски Брод, Крива Река кај Крива Паланка и Црна Река кај Новаци.

loading...