сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 47
home Вести

Нивото на Охридско 14 сантиметри над максимално дозволеното

Нивото на Охридско 14 сантиметри над максимално дозволеното

Нивото на природните езера денеска бележат зголемување во однос на вчера и во однос на просекот за март. Нивото на Охридско Езеро е 14 сантиметри над дозволениот максимален водостој и изнесува 693.89.

Зголемено ниво има на Вардар кај јегуновце, Скјопје, Велес и Демир Капија. поголемо ниво има и Треска, Струмица и Црна Река.

Според мерењата на УХМР намален е водостојот на Пчиња, Крива Река, Брегалница, Сатеска и Радика.