петок, 30. септември 2022. Вести денес: 79
home Вести

Нивото на Црн Дрим пониско од јунскиот просек

Нивото на Црн Дрим пониско од јунскиот просек

За 64 саниметри е пониско нивото на Црн Дрим од јунскиот просек, покажуваат денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Според податоците на УХРМ, повисок водостој во однос на просекот за јуни има Вардар и тоа за 21 саниметар кај Јегуновце и за 11 саниметри кај Демир Капија. Зголемен е водостојот и на реката Струмица за 20 сантиметри и на Пчиња за 15 сантиметри. (МИА)

Коронавирус