четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 126
home Вести

Нивото на Црн Дим пет пати пониско од просекот

Нивото на Црн Дим пет пати пониско од просекот

Речиси пет пати пониско од просекот за октомври е нивото на Црн Дим кај Ложани, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Преполовени се и нивоата на Треска кај Македонски Брод, на Сатеска кај Ботун, на Црна кај Р.Б.Мост, на Струмица кај Ново Село, на Пчиња кај Пелинце и на Лепенец кај Скопје.

Нешто над просекот се Вардар кај Скопје, како и на Пчиња кај Катлановска Бања.

Нивоата на езерата, Охридското, Преспанското и Дојранското, се во рамки на октомврискиот просек.

Коронавирус