четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 118
home Вести

Нивоата на реките во рамки на јунскиот просек

Нивоата на реките во рамки на јунскиот просек

Нивоата на повеќето реки во земјава се во рамки на просекот за јуни, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР,  исклучок прават реката Вардар кај Демир Капија, Пчиња кај Катлановска Бања и Струмица кај Ново Село, каде нивото на водата е над просекот за овој месец.

Водостоите на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро не отстапуваат значително.

Коронавирус