сабота, 29. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Нивоата на реките, Охридското и Преспанското езеро под ноемврискиот просек

Нивоата на реките, Охридското и Преспанското езеро под ноемврискиот просек

Под просекот за ноември се нивоата на Охридското и Преспанското езеро, како и на сите реки кај кои денеска се извршени хидролошки мерења.

Како што информира УХМР, драстичен пад и натаму бележат Вардар кај Јегуновце и Велес, Треска кај Македонски Брод и Сатеска кај Ботун.

Преполовени се водостоите на Црна Река, Струмица, Крива Река и Лепенец. (МИА)

Коронавирус