понеделник, 14. јуни 2021. Вести денес: 145
home Вести

Нивоата на повеќето реки се над просекот за јануари

Нивоата на повеќето реки се над просекот за јануари

Нивоата на повеќето реки во земјава се над просекот за јануари, но дел се со пониски водостои, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Лепенец кај Скопје покажува двојно намалување на нивото, додека Бабуба кај Богомила е речиси двојно покачена.

Според УХМР, водостојот на Преспанското езеро за 34 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум. (МИА)

ЕУРО 2020

Македонија