четврток, 2. јули 2020. Вести денес: 223
Во живо

Мицкоски на средби со граѓаните во Тетово

home Вести

Ниту еден заразен од коронавирус меѓу вработените во градинките од овие четири општини

Ниту еден заразен од коронавирус меѓу вработените во градинките од овие четири општини

Нема ниту еден позитивен на коронавирусот од вработените во детските градинки во Прилеп, Кривогаштани, Крушево и во Македонски Брод, информираат од прилепскиот Центар за јавно здравје.

Сите 242 вработени се негативни.

Ова се резултатите од скринингот на вработените во градинките кои беа тестирани на 28 и на 29 мај.

Според општините, во Прилеп се 192 лица, во Кривогаштани пет вработени, во Крушево 21 и 24 вработени во Македонски Брод.

Парламентарни избори 2020