четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 108
home Вести

Александар Николоски на средба со Дејвид Гир

Александар Николоски на средба со Дејвид Гир

Денес како претседател на Националниот совет за евроинтеграции остварив средба со амбасадор на Делегацијата на ЕУ, Н.Е. г. Дејвид Гир.

На средбата информирав за составот на Националниот совет за евроинтеграции и надлежностите кои Советот ги има, инклузивниот карактер на телото кое обединува политичките и општествени чинители, како и за идејата Советот да гради и одржува консензус за членство во ЕУ.

На средбата разговаравме и за периодот кој што претстои и евроинтеграциите на Македонија како и активната агенда на Националниот совет за евроинтеграции. Исто така на средбата го информирав амбасадорот Гир и за актуелните состојби во државата и актуелната политичка ситуација.

Денес како претседател на Националниот совет за евроинтеграции остварив средба со амбасадор на Делегацијата на ЕУ, Н.Е….

Posted by Aleksandar Nikoloski on Thursday, January 14, 2021

Коронавирус