понеделник, 14. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Николоски: Спасовски и Маричиќ немаат НАТО сертификати, да кажат дали е поради соработка со една источна служба и поради корупција

Николоски: Спасовски и Маричиќ немаат НАТО сертификати, да кажат дали е поради соработка со една источна служба и поради корупција

Во изјавата пред суд потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски околу не добивањето на НАТО сертификати за министрите Спасовски и Маричиќ рече:

„Мислам дека се работи за апсолутен скандал и минимум што треба да направат е да поднесат оставка еве една јавна провокација, јас не сакам да бидам досаден во изјави, значи една јавна провокација до двајцата дали едниот нема безбедносен сертификат заради соработка со служби кои што не се дел од НАТО алијансата вториот заради корупција“, кажа Николоски.

ЕУРО 2020

Македонија