петок, 9. декември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Николоски: СДСМ има тотална контрола врз медиумите

Николоски: СДСМ има тотална контрола врз медиумите
Александар Николоски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, во своето гостување во емисијата 60 минути на Горан Момировски, истакна дека власта на СДСМ врши досега невиден притисок врз медиумите.
-Под сериозен притисок се проопозициски настроени новинари, медиумски куќи критичари на власта преку разни инспекции и кривични пријави, вели тој.
-Ваква контрола, како што има СДСМ врз медиумите, никогаш немало, забележа Николоски.
Според Николоски, речиси и да нема медиум кој не е под контрола на СДСМ, а има и закани кон големите компании да не се рекламираат во проопозициските медиуими.
Поради ова, како што вели то,ј се затвораат медиуми, а дел од нив имаат и сериозни финансиски проблеми.
Потенцира дека најцрните практики кои отсекогаш ги имало во медиумите во Македонија и светот, владата на СДСМ сега ги усовршува и надградува.

Qatar 2022